Uitschrijven Bisdom & centrale kerkgenootschap

Nadat je je uitgeschreven hebt bij de lokale kerkparochie ben je er nog niet! Er zijn nog een paar stappen die genomen moeten worden. Op diverse sites wordt er gesproken over het feit, dat een volledige uitschrijving bij de lokale parochie niet gehonoreerd wordt als er geen verzoek tot verwijdering is gedaan bij de Bisdom.

1. Schrijf de bisdom aan met het verzoek tot verwijdering.
Een voorbeeldbrief is hier te vinden.

2. De centrale kerkgenootschap SILA (‘Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie’) zorgt voor de correcte afhandeling van adresgevens. Zij heeft een unieke positie in de samenleving, omdat niemand behalve de overheid EN Sila recht heeft op inkijk van de Gemeentelijke Basis Administratie(GBA). Het adres is te vinden op sila.nl/contact

3 gedachten over “Uitschrijven Bisdom & centrale kerkgenootschap

 1. Ed

  Al in de late 70-er en in de 80-er jaren heb ik geprobeerd me uit te schrijven, dat was een klucht op zich. Toen ik de laatste keer me probeerde uit te schrijven in Capelle aan den IJssel, heeft een ijverige ambtenaar me uitgeschreven, getuige het feit dat er later een gewijzigd militair identoteitsplaatje werd opgestuurd. Die ambtenaar probeerde me toen nog te weerhouden, maar ik stond op schrappen van de RK gegevens.
  Dat de uitschrijving later door die ambtenaar ongedaan is gemaakt, blijkt wel uit het feit dat ik in 2011 benaderd werd door “mijn parochie” in mijn nieuwe buurt.
  Die ambtenaar was frauduleus bezig, zoveel is mij duidelijk, maar nu stopt het mij niet meer om me uit te schrijven!

  Dank!

 2. Anja

  Het schaamrood staat me al enkele jaren op de wangen omdat ik R.K. ben. Vanwege de pedofilie, uitspraken paus en nu pastoor Schilders uit Tilburg. Ben zelf ook betast door een frater maar dit altijd verzwegen. Ben er nu dan ook helemaal klaar mee en ga weg bij deze rare sekte.
  Een ongelovige vrouw

 3. SC

  Heb me jaren geleden, wegens schandalen binnen de katholieke kerk, bij gemeente uitgeschreven als katholiek. Al lang blijkt dat het erg ingewikkeld is om je als ‘katholiek’ uit te schrijven. Ik begrijp niet waarom dat zó ingewikkeld moet zijn. Heeft Rome helemaal geen schaamtegevoel? Zijn ze blind, stom én doof geworden? De schandalen zijn alleen nóg groter…en de kwestie van vergeef uw naasten (lees in dit geval vooral ‘de geestelijken’) is, na het laatste grote schandaal, absoluut een gepasseerd station! Ze zouden nu het fatsoen moeten tonen om het mensen gemakkelijker te maken hun lidmaatschap op te zeggen als ze heen clublid meer willen zijn. En…ik heb hier al lang en goed over nagedacht!

Reacties plaatsen niet mogelijk.