Ontdoen Doop

Het ontdoen van de doop is integendeel van de huwelijksdoop, onmogelijk. Het is wel mogelijk om een aantekening te krijgen in het doopboek. De ‘binding’ met christus is dus onmogelijk om door te kappen. Met een brief met verzoek tot deze aantekening en/of verwijdering is te richten aan de adres op de site: churchatwork.nl richt u brief aan de kerk waar u gedoopt bent.

Ter identificatie is een kopie van uw legitimatie bewijs nodig.

2 gedachten over “Ontdoen Doop

 1. Annemieke

  Die lui doen (nu nog i.i.g.) zo moeilijk mogelijk:
  - parochie wilde per sé kopietje paspoort (waar al ‘t nodige om te doen was, dus dat wilde ik juist niet).
  - toen wilde parochie namen van mijn ouders (staan toch ook niet op mijn paspoort?).
  - parochie meldde mij per brief dat ze mij niet konden vinden onde mijn roepnaam en dat ze me daarom niet verwijderen uit doopboek (tjonge, had nog wel zó dúidelijk mijn doopnemen vermeld in mijn brief.
  - parochie meldde mij dat ik ‘de anderen’ zelf diende in te lichten.
  - aartsbisdom komt met een ellenlang, nauwelijks te volgen l*lverhaal, waarmee ze bedoelen te zeggen dat ik één of ander formulier (die ze wel meestuurden, zie ook afbeelding hieronder) moest invullen en opsturen naa parochie van dopen.
  - aartsbisdom meldde dat parochie van doop op mijn verzoek ‘de anderen’ diende in te lichten ten einde mijn naam te verwijderen uit het digitale ledenbestand van de R.-K. BureauLedenadministratie.
  - in het meegestuurde formulier staat een eigenaardige opmerking omtrent mijn besluit tot kerkverlating en ‘aanvaarden van alle gevolgen’ met verwijzing naar recht van de Rooms-Katholieke Kerk … Brrrr (hoe zo ‘t zijn griezels …).

  1. Martien van Mol

   Geachte Mevrouw,

   U moet zich niet laten intimideren door middel eeuwse teksten. Het zaaien van angst is door de eeuwen heen een geslepen middel van allerlei corrupte organisaties geweest om mensen te onderdrukken. Dus stap over die rare teksten heen en doe wat je moet doen en dat is het verlaten een organisatie die geen recht van bestaan meer heeft. Ik zal zeker volgen als ik eindelijk de weg heb gevonden om de kerk te verlaten. maar het lijkt er op dat daar onderhand een messias voor nodig is.

   Groetjes Martien

Reacties plaatsen niet mogelijk.