Welkom

jorge_mario_bergoglio

Welkom bij de website die informatie bied over het uitschrijven bij de kerk. Wij publiceren deze website om aandacht te vragen voor de belachelijke situatie dat de Rooms- Katholieke kerk zonder meer toegang heeft tot de GBA gegevens van haar ‘leden’. Zo’n lidmaatschap is niet gemakkelijk op te zeggen. Met voeten wordt de wet op de privacy getreden.  Dit gebeurt onder de vlag ‘Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie’.

Op 16 januari beweert de Nederlandse Rooms-katholieke kerk dat het uitschrijven makkelijker zal gaan. Met groot interesse willen wij graag horen of dat ook daadwerkelijk is. Schrijf ons (anoniem) als dit wel zo is.

In de week van 20 december 2012 is de Paus wederom in het nieuws geweest vanwege opmerkelijke uitspraken. Via vele omwegen vindt hij het homohuwelijk abject en homoseksualiteit niet kunnen. De vorige paus stond bekend om zijn boude uitspraken over condoomgebruik in Afrika. Condoomgebruik zou onethisch zijn en niet helpen tegen Hiv, wel ‘geestelijke en lichamelijke’ onthouding’.

De Rooms- Katholieke kerk ligt sinds jaar en dag onder vuur. Een korte opsomming: misbruik van jonge kinderen, fysiek geweld bij opvoedingsinternaten, het uitsluiten van mensen die gescheiden zijn, belasting ontduiking, een zeer twijfelachtige geschiedenis van de 2e wereldoorlog, het grove privacy schendende ledenbeheer et cetera.

We willen het hier graag bij laten, per slot van rekening is dit een website die je verwijst naar de weg om je uit te schrijven bij de kerk. Op dit moment is 24.5% (peildatum eind 2011)van de Nederlandse bevolking Rooms-katholiek ‘gezind’, waarvan het vermoeden is dat een groot aandeel daarvan tegen wil en dank is en een nog groter deel niet praktiserend.

In het rechterkolom kan je zien welke stappen gevolgd moeten worden om je uit te schrijven. De kerk heeft het namelijk best lastig gemaakt!

Update 16 januari 2013: Katholieke Kerk maakt uitschrijven makkelijker
Ondertussen ontvangen wij andere berichten…

Update 11 januari 2013:Pastoor Schilder geen foto’s van kerkverlaters
Pastoor trekt keutel in.

update 11 januari 2013: Poster van Pastoor Harm Schilder in binnenstad van Tilburg ‘grap’ van Radio2 “Oog om oog, tand om tand.” –Exodus 21:24

Update 9 januari 2012: RK-Kerk verwerpt ophangen foto’s van ex-katholieken
RK-Kerk doet aan damage-control.

paster-Harm-schilder

Pastoor Harm Schilder wil foto’s van ex-gelovigen ophangen.

 

Update 8 januari 2012: Pastoor gaat foto’s afvallige gelovigen ophangen
Privacy voor Tilburgse uitschrijvers aangetast.

Update 24 december 2012: Steeds meer mensen laten zich ontdopen, vanwege de homofobische uitspraken.

 Update 23 december 2012: Er is een voorbeeldbrieven generator gelanceerd. Het was nog nooit zo makkelijk om te ‘ontdopen’

5 gedachten over “Welkom

 1. R. Koletzki

  Is er niet een manier te bedenken dat je met 1 mailtje naar het Vaticaan automatisch door de paus wordt geexcommuniceerd? Vroeger hoefde je alleen maar tegen de plaatselijke inquisiteur te zeggen “Ik ben een ketter” en alles werd voor je geregeld, incusief een BBQ bij het afscheid.

  1. Redactie Bericht auteur

   Helaas is dat niet meer zo. De RK-kerk doet er alles aan om het zo bureaucratisch mogelijk te maken.

 2. N.

  Las op diversen site’s de te volgen weg voor uitschrijven.
  Las diversen keren dat er ongeveer 6 instanties moeten worden
  aangeschreven voor uitschrijven.Moet dan dan allemaal aangetekend ??????
  dure geschiedenis !!!!!!! Is het anno 2013 niet mogelijk om deze allemaal via e-mail te
  benaderen voor uitschrijven en dan bericht terug te omvangen voor
  akkoord.

 3. Redactie Bericht auteur

  Beste N,
  Nee, men doet er alles aan om dat zo moeilijk mogelijk te maken. De ‘elektronische weg’ is niet geopend of je moet je paspoort op sturen, wachten op antwoord op je brief bij de Centrale Kerkgenootschap. Je zou het burgetje pesten kunnen noemen.

 4. Dus

  Mogelijk gaat het toch echt gebeuren door het sturen van een brief naar de parochie waar je woonachtig bent om je in een keer uit te schrijven.

  Zie bijvoorbeeld: http://www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl/?p=info&ids=ledenadministratie
  en http://www.rkledenadministratie.nl/index.php?id=76

  In de laatste link wordt namelijk het volgende geschreven: “Met bijgevoegd modelformulier kunt u uw parochie laten weten dat u wilt worden uitgeschreven. Zij verzorgen tevens de afmelding bij uw doopparochie, RK Ledenbureau, Sila en de gemeente.”

Reacties plaatsen niet mogelijk.